Vakantie India

Vakantie India

vakantie india A gra is een populaire plek in India, het bekendste gebouw van India ligt hier. Het gebouw heet Taj Mahal en er hebben ruim 20.000 mensen aan gewerkt, het gebouw werd in de 17e gebouwd. Bikaner is een woestijnstad, die in de woestijn ligt. In die woestijn ligt een groot fort hieromheen liggen hele mooie oude muren die laten zien hoe mooi en oud de stad is. Jaipur is ook een hele oude historische stad die in India ligt, het laat goed de cultuur van India zien en is leuk om als toerist te bezoeken. Er zijn mooie gekleurde oude huizen, en op straat zijn er veel straatartiesten die je kunnen vermaken. Deze stad wordt de stad van overwinning genoemd, door een oude mythe die door de stad heen gaat. Je kunt er ook apen zien.

Activiteiten

In India zijn een hoop activiteiten die je kan ondernemen wanneer je er naartoe op vakantie gaat. Doordat India op veel plekken omringd is door water, zijn er veel bootjes waar je op mee kan varen. Ook zijn er veel kamelen en hier worden tochten op aangeboden waarbij je op de kameel kan zitten en een stuk kan wandelen. In India zijn ook een hoop uitgaansgelegenheden, waar veel jongeren op af komen. In India is drank goedkoop en dus heel aantrekkelijk voor toeristen. In India worden ook reizen aangeboden, waarbij je een aantal dagen naar leuke bezienswaardigheden in India gaat kijken.

Hoofdstad New Delhi

New Delhi is de hoofdstad van India en telt maar liefst 9 miljoen inwoners. India heeft een veilige ligging en ligt ook voor een groot deel aan het water. India is ontdekt door een Britse onderkoning. In New Delhi vind je het oude Delhi en het nieuwe gedeelte namelijk New Delhi, in New Delhi vind je nieuwere wegen en zijn de huizen en voorzieningen beter ingedeeld. Oud Delhi deze plek is minder ingedeeld voor toeristen en is erg oud, de huizen zitten meer op elkaar en de buurt ziet er oud uit. In New Delhi is het klimaatverschil erg groot, doordat New Delhi een hele grote stad is kan het weer een deel van de stad heel verschillend zijn met het weer in een ander deel van de stad.

Weer en klimaat

India heeft een warm China klimaat, dit houdt in dat de winters droog zijn en in de zomer er veel regen kan vallen. In New Delhi is vaak last van wateroverlast. Het kan in een korte tijd een hoop mm regen vallen. In de maanden: Juli, Augustus en september is er de meeste kans op regen en valt er ook de meeste regen. In december, januari en februari is er de minste kans op zon, maar er kan nog steeds zon schijnen. In maart, April, Mei, juni, Juli en Augustus is er de meeste kans op zon, omdat deze maanden ook in de zomertijd van India zijn en het er erg warm kan zijn. Deze cijfers zijn onderzocht door wetenschappers met veel ervaring. New Delhi had vroeger een andere naam het heette namelijk Brits-Indiƫ en er hadden toen veel Britten de macht daar.

Terug naar boven