Hoofdstad India

New Delhi is de hoofdstad van India en heeft meer inwoners dan heel Nederland. Het is een megastad met meerdere nationaliteiten. New Delhi is een van de grootste steden van de wereld met de meeste inwoners. India heeft een warm China klimaat, dit houdt in dat de winters droog zijn en in de zomer er veel regen kan vallen. In de stad leeft het Hindoeïsme en het Boeddhisme, er staan veel kerken in de stad waar veel mensen heen gaan en er zijn ook veel tempels. New Delhi heeft een aparte president genaamd Rajputs. Doordat er ruim 20 miljoenen mensen in de stad wonen zijn er veel meningen over de president. New Delhi had vroeger een andere naam het heette namelijk Brits-Indië en er hadden toen veel Britten de macht daar.

Aantal inwoners

In New Delhi wonen ruim 20 miljoen mensen, dit heeft veel invloed op de stad. Er moeten veel huizen worden gebouwd en iedereen moet komen aan zijn voorzieningen. Niet iedereen wordt daar voorzien van en dus is er ook een hoop armoede door de zovele inwoners. Doordat er ook zoveel inwoners zijn, zijn er ook andere wetten. Inmiddels heeft New Delhi al 27 miljoen inwoners en stijgt het aantal snel. In de stad leeft het Hindoeïsme en het Boeddhisme, er staan veel kerken in de stad waar veel mensen heen gaan en er zijn ook veel tempels. Door het klimaat valt er veel regen, hierdoor is het wel kwetsbaar dat er zoveel inwoners wonen en er zijn ook al een aantal mensen overleden aan watersnoodrampen.

Weer en klimaat

India heeft een warm China klimaat, dit houdt in dat de winters droog zijn en in de zomer er veel regen kan vallen. In New Delhi is vaak last van wateroverlast. Het kan in een korte tijd een hoop mm regen vallen. In de maanden: Juli, Augustus en September is er de meeste kans op regen en valt er ook de meeste regen. In December, Januari en Februari is er de minste kans op zon, maar er kan nog steeds zon schijnen. In Maart, April, Mei, Juni, Juli en Augustus is er de meeste kans op zon, omdat deze maanden ook in de zomertijd van India zijn en het er erg warm kan zijn. Deze cijfers zijn onderzocht door wetenschappers met veel ervaring. New Delhi had vroeger een andere naam het heette namelijk Brits-Indië en er hadden toen veel Britten de macht daar.

Geschiedenis

New Delhi bestaat uit verschillende stukken en delen. Een eeuw geleden was New Delhi niet de hoofdstad van India, sinds 1922 is het de hoofdstad geworden van India. New Delhi heeft een aparte president genaamd Rajputs. Doordat er ruim 20 miljoenen mensen in de stad wonen zijn er veel meningen over de president. Vroeger was een deel van de stad in Britse handen en hebben er een tijdje geregeerd. De stad had toen ook een andere naam, toen de Britten regeerden had India een andere naam. Het land heette toen namelijk Brits Indië en had toen ook een andere regering. New Delhi had vroeger een andere naam het heette namelijk Brits-Indië en er hadden toen veel Britten de macht daar.

hoofdstad india