Kaart India

India ligt in het werelddeel Azië en grenst aan het megaland China, Pakistan, Bangladesh en Nepal. India ligt ook aan de Arabische zee en de golf van Bengalen. India is een groot land en heeft een mooie ligging als land. Sri Lanka is een eiland wat helemaal onder India ligt, maar is een apart land. India is geen moeilijk land om te vinden er zijn veel grote steden. De hoofdstad van India is New Delhi en hier naartoe lijden veel wegen en wonen ook een hoop mensen.

Geschiedenis India

India is het land met het op 1 na meeste inwonersaantal in de wereld. China heeft de meeste inwoners. India heeft ruim 1 miljard inwoners. Een deel van het reusachtig grote gebergte de Himalaya ligt in India, dit deel ligt in het noorden. India staat bekend om zijn Boeddhisme en Hindoeïsme en heeft hier veel invloed op gehad in geheel Azië. In India liggen ook een aantal grote rivieren die door het land lopen. India dreef vroeger veel handel en was er al snel bij met handelen. Het Noorden en het zuiden verschillen erg ik cultuur en klimaat.

Landkaart van India

India ligt in het werelddeel Azië en grenst aan het megaland China, Pakistan, Bangladesh en Nepal. India ligt ook aan de Arabische zee en de golf van Bengalen. India is een groot land en heeft een mooie ligging als land. Sri Lanka is een eiland wat helemaal onder India ligt, maar is een apart land. Op de landkaart kun je zien dat India veel grote steden heeft en ook verschillende provincies. Je ziet ook op de kaart dat er bergen in India liggen en een aantal hoogteverschillen zijn. New Delhi is de hoofdstad van India en op de kaart kun je zien dat er veel wegen die naar de stad gaan. In India liggen ook een aantal grote rivieren die door het land lopen. Het Noorden en het zuiden verschillen erg ik cultuur en klimaat.

kaart india

Cultuur India

India is het land met het op 1 na meeste inwonersaantal in de wereld. China heeft de meeste inwoners. India heeft ruim 1 miljard inwoners. Een deel van het reusachtig grote gebergte de Himalaya ligt in India, dit deel ligt in het noorden. In India liggen ook een aantal grote rivieren die door het land lopen. In India zijn een hoop culturen die er plaatsvinden, je hebt het Hindoeïsme en het Boeddhisme. Het Noorden en het zuiden verschillen erg ik cultuur en klimaat.

Weer en klimaat

Op dit moment is het in India mooi weer het is 23 graden en onbewolkt, morgen zou het hetzelfde weer zijn. India is een heel groot land en heeft dus ook verschillende soorten klimaat. In Nepal val jaarlijks gemiddeld zo'n 3040 mm water, dit is enorm veel en er zijn daar dus ook vaak wateroverstromingen. In India liggen ook een aantal grote rivieren die door het land lopen. Deze rivieren zijn vaak overstroomd en in het land zijn al een aantal rampen plaatsgevonden door teveel regen. Het Noorden en het zuiden verschillen erg ik cultuur en klimaat.